Известие

Collapse
No announcement yet.

Накъде отива Алфа Ромео!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
    Алфа отново в редиците на първенците.
    Тихо да не чуе някоя Астра C20XE, че неможе и видиш задния номер на тая атмосферка от редиците. Смятай Опел... Тия кога имаха история кога почнаха да правят по бързи коли от алфите... Надявам се тоя лиген Жулиета 1750 освен двигателя да се барнали и още доста други неща за да се усети духа на алфа във нея. А американците ако не се произвеждат там надали ще ги купуват и някак си не се радвам да взимаме киорави технологии от фалиращи марки

Ако искаш примоли се на Бобо да ти даде неговото GTV да усетиш истински алфа матор ако не си го карал досега де
    145 1.7 16V Boxer

Comment

• Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
      Бе направо Алфа и Ланчия... просто официално да им сварят жито и да им спретнат един общ хубав музей и тва е...

и после да правят Фитове - Алфа и Ланчия Едишън ... най-добре...
      Аз пък мисля, че този апел е безпредметен, в този смисъл Алфа Ромео си е умряла и то отдавна. Според мен не е правилно да се сравнява Алфа Ромео от “преди Фиат” с тази сега. Ми те освен името нямат нищо общо. Модифицираните двигатели на Фиат и GM са си двигатели на Фиат и GM. Аз лично, не мога да възприема JTD, мултиеър, 1750 ТBI или двигателя на 8Ц, като двигатели на Алфа Ромео.

“Алфа Ромео” сега - това е различен, “нов” продукт създаден от ръководителите на концерна Фиат, нямащ вече нищо общо с това преди. В този ред на мисли “новите” алфи трябва да се коментират съвсем отделно от тези преди т.е. като “Фиатове - Алфа и Ланчия Едишън”.

Марката никога няма да бъде компанията, каквато е била преди докато е част от концерн, като Фиат, ФВ...или други.
      Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

• Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
        А тука има едно видео ,пред което трябва смирено да наведем глави, да си купим по един олтар и всяка вечер да бием глави в килима за серийно производство.
        Я Нео кажи, става ли за нещо тая " барака" или "тц"
        http://www.youtube.com/watch?v=W4yi3vXL8nA
        ХАХАХАХ тази кола е не добре сглобен опит за състезателен автомобил... искам да коментирате как дори и за външният вид не са се погрижили... няма толкова тъпо боядисани и неподхождащи джанти и не само..... тази кола е проект на студенти а итериора можеш да си го поръчаш по интернет, има и изпозвани части при сглобяването, абе замаскирано 8С, само че с мотора на мазерати и много по-леко.... Реклама на ОМП и Пирели, от алфа сигурно и емблемите не са дали
        Разбирам те че си фен ам не всичко което лети е за ядене

Click image for larger version

Name:	DSC02204.jpg
Views:	1
Size:	51.3 Килобайта
ID:	2297872

Name:	DSC02205.jpg
Size:	54.0 Килобайта
ID:	2297873

Name:	DSC02207.jpg
Size:	57.4 Килобайта
ID:	2297874

останалите снимки си ги пазя за себе си...

това е истинската кола КОЛАТА С ИСТОРИЯ.... ако не знаеш историята зад нея с удоволствие ще ти разкажа как посред нощ са й разнасяли купето от един цех в друг за да го сглобяд на четири различни места в тайна...

http://www.youtube.com/watch?v=4_T0G...eature=related
        Last edited by ne0; d.m.y г., 00:45.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
        Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

• Първоначално публикувано от JJJ Покажи съобщение
          Аз пък мисля, че този апел е безпредметен, в този смисъл Алфа Ромео си е умряла и то отдавна. Според мен не е правилно да се сравнява Алфа Ромео от “преди Фиат” с тази сега. Ми те освен името нямат нищо общо. Модифицираните двигатели на Фиат и GM са си двигатели на Фиат и GM. Аз лично, не мога да възприема JTD, мултиеър, 1750 ТBI или двигателя на 8Ц, като двигатели на Алфа Ромео.

“Алфа Ромео” сега - това е различен, “нов” продукт създаден от ръководителите на концерна Фиат, нямащ вече нищо общо с това преди. В този ред на мисли “новите” алфи трябва да се коментират съвсем отделно от тези преди т.е. като “Фиатове - Алфа и Ланчия Едишън”.

Марката никога няма да бъде компанията, каквато е била преди докато е част от концерн, като Фиат, ФВ...или други.
          +1 от мен, добре казано. ЩЕ поживвем пък ще видим. Утре бензина и дизела може да станат 50 лв литъра, и всичко да се завърти на 180 градуса.
          145 1.7 16V Boxer

Comment

• ...
            Last edited by pooh; d.m.y г., 12:01.

Comment

ХАХАХАХ тази кола е не добре сглобен опит за състезателен автомобил... искам да коментирате как дори и за външният вид не са се погрижили... няма толкова тъпо боядисани и неподхождащи джанти и не само..... тази кола е проект на студенти а итериора можеш да си го поръчаш по интернет, има и изпозвани части при сглобяването, абе замаскирано 8С, само че с мотора на мазерати и много по-леко.... Реклама на ОМП и Пирели, от алфа сигурно и емблемите не са дали
              Разбирам те че си фен ам не всичко което лети е за ядене

[ATTACH]66244[/ATTACH]

[ATTACH]66245[/ATTACH]

[ATTACH]66246[/ATTACH]

останалите снимки си ги пазя за себе си...

това е истинската кола КОЛАТА С ИСТОРИЯ.... ако не знаеш историята зад нея с удоволствие ще ти разкажа как посред нощ са й разнасяли купето от един цех в друг за да го сглобяд на четири различни места в тайна...

http://www.youtube.com/watch?v=4_T0G...eature=related
              Е не. Ти тотално ми разсипа бойната слава. Ти тая кола като кажеш ,че е не добре сглобен опит за състезателен автомобил... дето събра очите на толкова народ на това изложение и дето тия от Ауто Билд написаха такава статия за нея ,че ум да ти зайде. Не можеш така да противопоставяш двата модела и да викаш кой е по легендарен.
              Не ,брато,ти така нахули и тоя модел ,че нямам думи. Утре и джипа ще изкарат и ти пак ще си недоволен и тогава вече ще си намеря някое по -здраво кюше да се прасна в него та да не те слушам?crazy:
              Last edited by andro88; d.m.y г., 01:45.
              Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

• В глупавия Тз3 няма нищо ама нищо грам легендарно... просто сглобена опоскана кола, това почти всеки гараж може да го направи... абе шоу оф кола с цел реклама на пирели и омп, и уж подарак за Алфа по случай 100 шнината.... да не мине без хич, иначе характеристиките на една семейна М3 с четири врати са почти същите и със сигурност се движи бързо и сигурно по пътя
                по никакъв начин не свързвай Алфа Ромео и предните туболаре загатота с това.

Шпне кейджа да и беше истински да ствава за състезания.... някакви....

п.с. на конкретното "изложение" от снимката, почти никой не се интересуваше от нея... мен ме интересувше да видя седалките на ОПМ за врц как са се напъхали вътре и как на Дани Живков седалките в ланчите са по-скъпи и по-леки
                Last edited by ne0; d.m.y г., 01:53.

Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

В глупавия Тз3 няма нищо ама нищо грам легендарно... просто сглобена опоскана кола, това почти всеки гараж може да го направи... абе шоу оф кола с цел реклама на пирели и омп, и уж подарак за Алфа по случай 100 шнината.... да не мине без хич, иначе характеристиките на една семейна М3 с четири врати са почти същите и със сигурност се движи бързо и сигурно по пътя
                  по никакъв начин не свързвай Алфа Ромео и предните туболаре загатота с това.

Шпне кейджа да и беше истински да ствава за състезания.... някакви....

п.с. на конкретното "изложение" от снимката, почти никой не се интересуваше от нея... мен ме интересувше да видя седалките на ОПМ за врц как са се напъхали вътре и как на Дани Живков седалките в ланчите са по-скъпи и по-леки
                  Така да е, няма да споря повече. Обясних ти ,че не може да легендарна щото е произведена преди 6 месеца.
                  Ти и М3 намеси....ти къде го чукаш ,то къде се пука. Как може да ги сравняваш тия коли ?
                  Упорито викаш на черното бяло и тва си е.
                  Нямам намерение да убеждавам някой в очевидни неща
                  Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

• Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
                    Така да е, няма да споря повече. Обясних ти ,че не може да легендарна щото е произведена преди 6 месеца.
                    Ти и М3 намеси....ти къде го чукаш ,то къде се пука. Как може да ги сравняваш тия коли ?
                    Упорито викаш на черното бяло и тва си е.
                    Нямам намерение да убеждавам някой в очевидни неща

не може да е произведена преди шест месеца като съм се снимал с нея юни 2010

М3 ти го дадох за елементарен пример за да сравниш колко е "уникална" Тз3

Аз до тук в спора съм се подкрепял само с факти - цифри и снимки

Не може да ме убедиш, аз съм ги видял и пипнал нещата и съм станал малко или много реалист.

Радвам се на фенщината ти но бъди и по-запознат с нещата и историята... интернет е необятен... чети ако наистина те интересува и вместо да се опитваш да спориш, показвай факти с цел обогатяване на форума и знанието за Алфа в България

Ок?
                    Last edited by ne0; d.m.y г., 10:40.

Comment

Бе направо Алфа и Ланчия... просто официално да им сварят жито и да им спретнат един общ хубав музей и тва е...

и после да правят Фитове - Алфа и Ланчия Едишън ... най-добре...
                      Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                      От чисто фенска гледна точка предпочитам Алфа Ромео да изчезне като марка, отколкото да почне да произвежда кенефи.
                      Абсолютно!

1.4 multi бла бла...
                      С трици маймуни....
                      Alfa 156 1.6TS '01

Comment

• Първоначално публикувано от pooh Покажи съобщение
                        Що се заблуждавате, че Фиат ще инвестира в Алфа? Дори и да изкара някой успешен модел, парите ще ги инвестира в някоя пандо-подобна каляска или някой американски туч. Какво стана през "най-силните" години на Алфа 2001-2004, когато Алфа имаха най-много продажби? Имаше 147, 156, 166 две купета ГТВ, ГТ, всички се предлагаха с 3.2 мотор. Кво стана?...Ми Фиат беше пред фалит и трябваше да се жени за ГМ. Кво очаквате от компания, която през над 100-годишната си история е произвела само 1(един) V6 мотор (и то с помоща на инженер от Ферари). А Ланча първи въвеждат V6 мотор в серийно производство. Да не говорим за Алфа какви традиции имаше при големите мотори. И кво направи Фиат? Затри всичко и раздава наред 1.4 мулти-еко-меко шитни...ай не, мерси. Основната грижа в момента им е как да придобият 51% от Крайслер. Алфа е м/у другото. За мен Алфа ще е пак Алфа когато се противопостави на някой (дори не казвам на всички) М-power или RS.
                        Горе долу точно това се опитвам да кажа от няколко страници, че Фиат надали ще инвестира спортни разработки на алфа.

Ето още един трезвомислещ човек, че тия лигени с 1,4 мулти еър миксери са леж
                        145 1.7 16V Boxer

Comment

• За да знаем "Накъде отива Алфа Ромео" трябва да знаем от къде е тръгнала и през къде е минала.

Точно за това Ви сканирах едно старо НЕМСКО списание от 1966година. Auto Motor und Sport се казва, даже още го продават

Теста е на едно немско BMW.

Моля, обърнете внимание на заглавието и с какво са си сравнявали германците новите модели на BMW.

И ми говорете за Алфа Ромео
                          Attached Files
                          145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

• Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                            За да знаем "Накъде отива Алфа Ромео" трябва да знаем от къде е тръгнала и през къде е минала.

Точно за това Ви сканирах едно старо НЕМСКО списание от 1966година. Auto Motor und Sport се казва, даже още го продават

Теста е на едно немско BMW.

Моля, обърнете внимание на заглавието и с какво са си сравнявали германците новите модели на BMW.

И ми говорете за Алфа Ромео
                            Това е ясно, няма какво да спорим по него.

Ама в един момент собствения менажмент на Алфа Ромео се омазва над ушите и марката е пред фалит.

И тук е спора, дали е трябвало да я оставят да си умре или не, а не дали е била на друго ниво преди да я омажат собствените и управители.

БМВ може някога да са се равнявали по Алфа, но после започват да правят съвсем различно таргетирани автомобили, какво спортно има в 5 или 7 серия комби например?
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              ...какво спортно има в 5 или 7 серия комби например?
                              BMW M5 Touring vs Nissan GTR
                              Това дава ли отговор на въпроса?
                              Alfa Romeo 166 3.0 V6
                              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Естествено, че не е трябвало да умре.
                                Иначе този форум нямаше да го има и като цяло нямаше да има Алфа Ромео в БГ.
                                Айде, може би само Звезди и Краси щяха да си карат по някоя Алфа.

Тъпото е, че целта не е да се създават автомобили, които да дадат база на следващите и при това да се продават добре, а се действа на парче.

Хубаво, изкараха 159, фурор, най-красивата и до там.
                                Следващите изчадия нямат нищо общо като излъчване.
                                Даже имам чувството, че изкарват по някой нов модел ей така, колкото да има нещо.
                                Няма цялостна програма за развитие.
                                145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Working...
                                X